Главна / Друштво / Поповић са представницима полиције и КФОРА о безбедносној ситуацији

Поповић са представницима полиције и КФОРА о безбедносној ситуацији

Поводом све лошије безбедносне ситуације, нарушене све учесталијим крађама на територији општине Грачаница, председник општине Срђан Поповић, одржао је данас у просторијама општине састанак, на којем су поред представника Полицијске станице Грачаница учествовали и представници КФОР-а.

Након састанка Поповић је за РТВ Грачаница рекао да је са представницима полиције разговарао о могућностима појачаног присуства полицајаца на терену и начина за што хитније сузбијање криминалних радњи на овом простору.

“Нећемо ником  да дозволимо да пљачка и узнемирава наш народ у општини Грачаница. Грачаница је наша кућа и у њој мора да се зна ред. Позивам све грађане да буду активнији у решавању проблема и да пријаве сваку сумњиву ситуацију полицијској станици у Грачаници, и сваку особу која се бави сумњивим радњама, а полиција је та која треба све те наводе да провери. Тако ћемо сигурно доћи до резултата”, рекао је Поповић и нагласио да ова ситуација мора да се схвати крајње озбиљно , да не би измакла контроли и постала гора него што је тренутно.

Додао је да је већ обишао породице које су оштећене у пљачкама и да су људи прилично узнемирени, а да је исти осећај присутан и код осталих грађана.

“Радује ме чињеница да је командир полицијске станице Братислав Трајковић  рекао да ова станица прелази у виши ранг и да ће бити запослено више полицајаца него до сада. То је оно што радује,  јер наша општина није мала, простире се на око 130 км2 и ако хоћемо да имамо адекватну безбедносну ситуацију онда засигурно требамо имати већи број  полицијских снага на терену. Кфор је такође доста активан на територији ОГ и има доста информација са терена. Са њима смо договорили да у будућем периоду размењује све информације са полицијом”.

Поповић је казао и да је за 08. мај заказан Одбор за безбедност на којем очекује детаљан извештај полиције о досадашњим случајевима крађе и план превентивног деловања.

Командир Полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић рекао је да је средином прошле године Полицијска станица у Грачаници добила већу категоризацију, тако да ће у њој бити повећан број полицијских службеника.

“Очекујемо да ће у наредном периоду то бити испуњено, и да ће нам се придружити искључиво млади припадници полиције. Надам се да уколико се и сами грађани укључе у решавању проблема да ћемо брзо доћи до побољшања безбедносне ситуације”, рекао је Трајковић.

Check Also

Ђурић: Срби очекују да нова влада оконча притиске, таксе и блокаде

Срби очекују да нова влада АП КиМ оконча притиске, таксе и блокаде, саопштио је директор …