Главна / Друштво / Ученици ОШ “Кнез Лазар” из Гуштерице нижу спортске успехе

Ученици ОШ “Кнез Лазар” из Гуштерице нижу спортске успехе

Бити спортски активан значи водити рачуна о свом здрављу, правилно се развијати и умно и физички, било то професионално или  рекреативно, важно је бити у кондицији, или на тај начин смањити количину стреса којем смо свакодневно изложени.

Ученици ОШ “Кнез Лазар” из Гуштерице не само да су спортски активни, они су понос своје школе, својих родитеља и изнад свега пример својим вршњацима.

Годинама уназад нижу спортске успехе у неколико дисциплина, а последњи забележени успех је пласман мушког одбојкашког тима на републичко такмичење у овом спорту, које ће се одржати следеће недеље у Кладову и пласман женског кошаркашког тима на међуокружно такмичење које ће се одиграти у Митровици.

Гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница,професори физичког васпитања ОШ “Кнез Лазар” Весна Крстић и Ненад Русимовић истакли су да су јако поносни на успехе својих ученика и наглашавају да су и даље добра мотивација и такмичарски дух пресудни у остваривању резултата.

“Јако је битно мотивисати децу и исто тако је важно да у њима постоји такмичарски дух. Услови у којима ми радимо су задовољавајући, а оно што је најбитније јесте да су деца заинтересована за спортове који су им у понуди, па су и добри резултати, медаље и награде сведоци томе. Оно што нам тренутно недостаје јесте квалитетна спортска опрема за наше представнике у одбојци, и надамо се да ће нам људи добре воље изаћи у сусрет и помоћи, како се наша деца не би разликовала од својих вршњака из осталих градова”.

 

 

Check Also

Општина Грачаница помаже емитовање ромског радио програма

Општина Грачаница, Радио Грачаница и Ромактед Акциона група за заједнице Савета Европе потписали су меморандум …