Главна / Друштво / Дневни центар за Удружење родитеља “Подржи ме” -почетак изградње 26. јуна

Дневни центар за Удружење родитеља “Подржи ме” -почетак изградње 26. јуна

Председник Одбора за помоћ српском народу на KиМ из Бањалуке Милорад Арлов обишао је данас у Kосовској Митровици плац на коме ће ускоро почети изградња Дневног центра за потребе Удружења родитеља болесне и деце са посебним потребама „Подржи ме“ из Kосовске Митровице.

Овај центар чија изградња почиње 26. јуна, биће површине 476 метара квадратниха користиће га 130 деце колико их удружење окупља.

Арлов подсећа да је Одбор за помоћ KиМ Републике Српске стоји иза удружења „Подржи ме“ од његовог оснивања до данас.

„Пре шест месеци нисмо имали ни фенинга, ни цента, ни евра, а успели смо да купимо плац. Хуманитарна акција у Републици Српској је кренула и обезбедили смо средства за почетак изградње“ рекао је Арлов и додао да је за завршетак пројекта потребно око 250 хиљада евра.

„Позивамо све и у Републици Српској и на Kосову и Метохији да помогну овај значајан пројекат који ћемо поклонити овој деци и Удружењу родитеља „Подржи ме“ да та деца ту можда пронађу себе, да постану самостални људи“ истакао је Арлов.

Председница Удружења Ивана Ракић захвалила је хуманом народу Републике Српске и председнику Одбора Милораду Арлову јер су како је рекла „још једном показали колико су хумани и разумни“.

„Ово је први Дневни центар, односно целодневни боравак за ову децу који ће много значити њиховим родитељима“ рекла је Ракић и напоменула да ће се са отварањем овог Дневног центра, појавити и потреба за новим стручним особљем које ће радити са децом и да у вези тога очекује помоћ града.

Након обиласка плаца, који се налази у Микронасељу, Арлов је у просторијама Удружења, уручио четверомесечне стипендије за шесторо деце са Kосова и Метохије у износу од 2 400 евра.

Средства за стипендирање деце обезбеђују хумани људи Републике Српске још од 2016. године када је стипендија установљена. На овај начин породицама болесне, деце са посебним потребама и социјално угроженој деци, на годишњем нивоу се помаже износом од 7 200 евра.

„Надам се да ћемо са овим наставити и у будуће, јављају нам се добри људи који желе да помогну српском народу на KиМ“ рекао је Арлов.

Удружење родитеља болесне и деце са посебним потребама „Подржи ме“ окупља родитеље 137 деце. Од тога 12 њих долази из средина јужно од Ибра а остали су са подручја севера Kосова.

Председник Одбора за помоћ Kосову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов борави у тродневној посети Kосову и Метохији.

Након Лепосавића и Kосовске Митровице, он ће у Гораждевацу 14.маја присуствовати храмовној слави Свети Пророк Јеремија.

Одбор за помоћ Kосову и Метохији из Републике Српске по први пут у Гораждевцу припрема славски колач са златником у лику Светог Јеремије. У ломљењу великог колача учествују деца предшколског и школског узраста.

У току тродневне посете планирана је и посета Грачаници, као и посета неким основним школама из којих деца 16.јуна долазе у Републику Српску, у најмасовнијем пројекту до сада “Спојимо децу Kосова и Метохије и Републике Српске“ наводи се у саопштењу.

Извор :Радио Kосовска Митровица

Check Also

Министарство културе писало Унеску: Покушаји својатања српског културног наслеђа на КиМ

Поводом поновљених “покушаја својатања српског културног наслеђа на Косову и Метохији и фалсификовања историје који …