Главна / Вести / Косово и Метохија / Непозната лица албанске националности снимала школу Краљ Милутин у Грачаници

Непозната лица албанске националности снимала школу Краљ Милутин у Грачаници

Јуче, у вечерњим часовима, по речима директора Грађевинско-саобраћајне школе у Грачаници Дејана Петковића, непознати мушкарци албанске националности примећени су како обилазе школу и снимају. Директор Грађевинско-саобраћајне школе одмах се обратио косовској полицији која је одмах реаговала и привела непозната лица.

– Цела ситуација уопште није безазлена. Не знамо које су намере. Момци су се понашали сумњиво и били под капуљачама. Пришао сам им и питао их шта ту раде, а они су одмах побегли својим колима. Према информацијама које смо добили, захваљујући брзој реакцији полиције, они су одмах приведени – каже Дејан Петковић за РТВ Грачаницу.

Директор Петковић најављује да ће бити предузети кораци, како би се осигурала безбедност свих ученика. У плану је састанак директора све три школе које раде у објекту Основне школе Краљ Милутин на коме ће се размотрити начин на који ће бити ангажовани чувари, начин како ће се проверавати улазак непознатих лица у двориште школе, као и могућа забрана паркирања аутомобила у дворишту школе.

По његовим речима, професори, особље и ученици ове школе видно су узнемирени због овог догађаја.

Check Also

„Печат херцега Шћепана“ Живојину Ракочевићу књижевнику из Грачанице

Управни одбор културне манифестације „Трг од ћирилице” једногласно је донео одлуку да овогодишњи „Печат херцега …