Главна / Друштво / Поповић обишао радове на изградњи дечијег парка у Новом Бадовцу

Поповић обишао радове на изградњи дечијег парка у Новом Бадовцу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је радове на изградњи дечијег парка у Новом Бадовцу и том приликом истакао  да је ово још један у низу пројеката, који ће допринети бољим и квалитетнијим условима живота овдашњег становништва, посебно најмлађе популације.

“Ово је била једна неискоришћена и неуређена површина и почетак изградње овог парка је пример како градимо лепшу и бољу општину Грачаница. Овај парк је за наше суграђане из Новог Бадовца, а посебно децу из овог места која ће имати свој кутак и место где ће проводити слободно време”, казао је председник Поповић.

Укупна вредност овог пројкета је 20.000 евра од чега је је 10.000 донација организације “Преда плус”, преко Удружења жена Ливађа, док ће других 10.000 евра за комплетно уређен дечији парк издвојити Општина Грачаница.

Одборник СО Грачаница, др Зорица Недељковић истакла је данас да је изградња парка у Бадовцу подстицај за останак, посебно када је у питању млађа популација, собзиром да је у овом селу велики број младих брачних парова и деце.

“Срећни смо и задовољни што ћемо добити парк, који је преко потребан овом насељу, јер овде има пуно деце и надам се да ће их бити и више. Захваљујемо се председнику и општини који се труде да улепшају на сваки начин сва села у овој локалној самоуправи, а да притом наши мештани могу да уживају на једном уређеном месту”, рекла је Недељковић.

Да је игралиште било потребно, слажу се и мештани овог села.

“Јако смо срећни и захвални општини Грачаница јер ћемо ускоро имати место за игру за нашу децу, али и за нас родитеље који ћемо моћи у тој игри да их надгледамо”, рекла је мештанка Александра Михајловић.

Рок за завршетак радова је 10. јун, а у каснијем периоду у плану је увођење јавне расвете и ограђивање целог простора.

Check Also

Преминуо др Небојша Миловановић

Истакнути лекар, хуманиста, директор Дома здравља у Доњој Гуштерици др Небојша Миловановић, изненада је преминуо …