Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић са амбасадором Словеније Изтоком Јарцом

Ђурић са амбасадором Словеније Изтоком Јарцом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Словеније Изтоком Јарцом, и упознао га са политичком и безбедносном ситуацијом у нашој јужној покрајини.

Ђурић је словеначког амбасадора информисао о околностима због којих је дошло до застоја у дијалогу Београда и Приштине, оценивши да политичким лидерима Албанаца на Косову и Метохији није ни стало до дијалога, што потврђује њихово упорно одбијање да повуку таксе на робу из централне Србије.

 

Неодговорно понашање Приштине је, према Ђурићевим речима, стални извор настабилности у региону, због чега је неопходно да Европска унија, укључујући и њене балканске чланице, изврши директнији притисак како би се од такве праксе одустало.

Директор Ђурић указао је да све чешћи једнострани потези Приштине, осим што онемогућују наставак било каквог смисленог дијалога, Србе на Косову и Метохији доводе на ивицу угрожености физичког опстанка.

Србима се систематски, како је упозорио, све отвореније ускраћују елементарна политичка и људска права, чиме се поништава све што је протеклих година кроз бриселски дијалог чињено како би се ситуација на терену нормализовала и створили услови за поправљање међунационалних односа.

Check Also

Ђурић са Чен Бо: Србија и Кина имају неограничене перспективе за сарадњу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике …