Главна / Вести / Косово и Метохија / Четврти дан кампање: Ракић отворио Спортску халу

Четврти дан кампање: Ракић отворио Спортску халу

Митровачки спортисти од данас имају свој кров над главом. Кандидат Српске листе за  градоначелника Општине Северна Митровица Горан Ракић, свечано је данас отворио новосаграђену Спортску халу.

Ракић се пре свега обратио спортистима нашег града који су како је рекао, најбољи амбасадори Косовске Митровице у земљи и свету. Пожелео им је да наставе да нижу спортске успехе.

„Нећете више бити подстанари. Досад сте своје спортске активности и такмичења морали да одржавате у Зубином Потоку, Лепосавићу, Рашки па чак и Новом Пазару. Одсад, овде сте ви домаћини и верујем да ћете и на овом месту бити освајачи важних награда“ поручио је Ракић.

Председник Спортског савеза Горан Ковач захвалио је у име свих спортиста са овог поднебља градоначелнику Ракићу и позвао све грађане да у недељу изађу на изборе и обаве своју грађанску дужност.

Након отварања Спосртске хале, Ракић је са помоћником директора Канцеларије за Косово и Метохију  Дамјаном Јовићем посетио Завод за јавно здравље Косовска Митровица  и том приликом уручио директору ове здравствене установе Милошу Мирковићу најсавременији  апарат за утврђивање ниске концентрације тешких метала у храни води и предметима за општу употребу – Атомски апсорпциони спектро-фотометар.

„Уручили смо данас најмодернији апарат за санитарну хемију, вредан око 8 милиона динара који је донирала Влада Србије. Данас донирамо и два нова возила а ових дана стићи ће и треће. Неће то бити крај. Наставићемо да подржавамо све наше институције на северу покрајине и веома нам је важно да те институције буду у сигурним рукама“ рекао је Јовић и још једном позвао грађане да како је рекао“схвате апел своје државе и да у недељу подрже једине људе које  Влада Србије препознаје као једине поуздане партнере, а то су кандидати Српске листе“.

„У име запослених, захваљујем Влади Србије на значајној донацији и позивам све грађане северне Митровице и раднике да изађу у недељу на изборе и гласају за нашег кандидата Горана Ракића“ рекао је Мирковић.

Сутра, последњег дана кампање, у све четири општине на северу Косова, у којима ће се у недељу бирати градоначелник, биће одржана завршна конвенција. У Косовској Митровици, она ће бити одржана у 12 часова у Митровачком двору.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Ђурић са Чен Бо: Србија и Кина имају неограничене перспективе за сарадњу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике …