Главна / Вести / Косово и Метохија / Јанковић: Покажимо у недељу своју снагу и слогу

Јанковић: Покажимо у недељу своју снагу и слогу

Кандидат Српске листе за градоначелника општине Звечан Вучина Јанковић и заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић позвали су вечерас Србе на северу покрајине да што масовније у недељу изађу на изборе за градоначелнике четири општине, и на тај начин покажу и Приштини и њеним менторима колико је српки народ одлучан да се бори за свој опстанак.

Јанковић је, гостујући на Телевизији Мост, житељима општине Звечан поручио да у недељу не смеју да буду летаргични, већ да морају да манифестују слогу и снагу.

“Грађани су свесни значаја ових избора. Ово нису обични избори када бирате између ове и оне опције. Овде се грађани опредељују да ли су за Републику Србију и институције Србије, и да ли су за то да им на челу општине буде Србин или Албанац”, рекао је Јанковић.

Према његовим речима, опстанак Срба на КиМ зависи од помочи Републике Србије, како због бројних инфраструктурних пројеката који се реализују, тако и због отварања нових радних места за младе људе. Он је подсетио да се на територији општине Звечан реализују бројни пројекти средствима Републике Србије, као што су повратничко насеље Сунчана долина, фабрика акумулатора, регионални водовод, бањски комплекс у Бањској…

“Позвао бих зато све грађане општине Звечан да у недељу што масовније изађу на биралишта, поведу све чланове породице и покажу Приштини колико смо јаки и сложни, јер одавде нема назад”, казао је Јанковић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић упозорио је да Приштина и њени страни ментори свакога дана предано раде на томе да поделе Србе на КиМ, и да је у недељу потребно да, као и до сада, српски народ одлучно покаже своје јединство, снагу и непоколебљивост.

“На КиМ, сваки пут када излазимо на биралишта, то је један специфичан референдум. То нису избори као у Шапцу, Ваљеву, Београду, у централној Србији, овде избори увек имају већи значај. Ваша снага одлучност и јединство пресудни су не само за простор КиМ већ и за читаву државу Србију. Целокупан наш спољнополитички наступ у великој мери зависи од тога шта чемо показати на простору КиМ”, објаснио је Јовић.

Он је истакао да не постоји шанса да српски народ опстане на КиМ без максималне подршке државе Србије, и да је данас приоритет свих приоритета задржати младе Србе на својим огњиштима, а то се ради кроз инфраструктурне пројекте и стварање здравог економског окружења.

“Ако младима не створимо услове да имају посао и безбедно окружење, они нече остати овде, а ако они не остану овде поставља се питање да ли смо на прави начин присутни на овом простору и да ли можемо да брани све ово што тако одлучно бранимо… Ово је бедем који чува читаву државу Србију и овде нам је потребан млад, најздравији и најспособнији човек”, казао је Јовић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Чувари традиције: Косовски вез, уметност прецизног бода

Чланице Удружења жена “Авенија” из Лапљег Села чувају од заборава традиционални косовски вез, који представаља …