Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Резолуција је клеветнички документ

Ђурић: Резолуција је клеветнички документ

“Резолуција приштинског парламента о наводном геноциду Србије на Косову и Метохији је клеветнички документ, и плод је панике оних који су суочени са оптужбама за сопствене злочине”, оценио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић..

“Овај пропагандни памфлет потпуно превиђа истину о томе ко је покренуо кампању терора и злочина над цивилима на Косову и Метохији, и требало би да послужи као смоквин лист којим прави злочинци покушавају да сакрију сопствену срамоту и одговорност за почињена злодела”, наводи Ђурић у саопштењу.

Ђурић сматра да “многи од оних који граде конструкцију о некаквом геноциду над Албанцима и сами на рукама носе трагове крви српских страдалника, и сваки помен геноцида на Косову и Метохији је вероватно подсвесни одјек њихове нечисте савести”.

Према његовим речима “њихов такозвани државотворни пројекат суштински је заснован на идеји етнички чистих територија и истребљења свих оних који се нађу на путу остварења сна о великој Албанији, али тај сан ће ускоро, сигуран сам, сневати у затворским ћелијама”.

“Цивилизован свет неће бити спреман да саучествује у прикривању и заташкавању њихових злодела, и тренутак када ће бити препуштени сами себи и сопственој кривици и срамоти је веома близу”, закључује Ђурић.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Ђурић са Чен Бо: Србија и Кина имају неограничене перспективе за сарадњу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике …