Главна / Вести / Косово и Метохија / Нова радна места у општини Северна Митровица

Нова радна места у општини Северна Митровица

Министарка администрације и локалне самоуправе Адријана Хоџић најавила је данас скоро отварање нових радних места у општини Северна Митровица и реализацију низа инфраструктурних пројеката у граду. Она је подсетила, да је општина Северна Митровица до сада обезбедила 500 радних места.

У изјави за Радио Контакт плус Хоџић је истакла, да ће општина Северна Митровица ускоро објавити конкурс за упошљавање значајаног броја незапослених, у првом реду младих људи, како би Северна Митровица остала атрактивно место место за живот грађана.

Она је најавила и низ инфраструктурних пројеката који ће бити реализовани у Северној Митровици.

„На деоници од споменика Цару Лазару до излаза из града планирано је реновирање коловоза, тротоара и јавне расвете. На истом том потезу у плану је реновирање фасада са обе стране коловоза“, истакла је министарка Хоџић.

Хоџић, која је до скоро била шефица општинске администрације у Северној Митровици, рекла је да је у Северној Митровици у плану израда још две јавне гараже, да ће једна бити грађена у близини Основне школе Свети Сава, а друга у близини Дома здравља.

Хоџић о до сада реализованом у Северној Митровици

Општина Северна Митровица до сада је реализовала озбиљне пројекте у граду из сопственог буџета, из Развојног фонда за север Косова и из средстава ЕУ.

„Све школе у граду су реновиране. Већина школа је добила савремено опремљене кабинете и школе су опремљене компјутерима“,  навела је Хоџић.

Она је истакла да су улагали и у путну инфраструктуру у и расвету и то у улицама Сутјеска, Чика Јовина, Књаза Милоша, Лоле Рибара и у главној улици у Бошњачкој махали.

„За преко сто породица унапређени су услови живота у њиховим кућама и становима, кроз реновирања које је подржала општина Северна Митровица“, казала је министарка.

„Општина Северна Митровица је својим грађанима обезбедила спортску халу, израђена је аутобуска станица и њеним стављањем у функцију знатно је уређен саобраћај у граду и подигнут је ниво безбедности за све учеснике у саобраћају“, оцењује Хоџић.

Кроз фонд ЕУ, реализована је изградња зграде општине Северна Митровица и општинска зграда ускоро ће бити функционална, то ће побољшати пружање услуга нашим грађанима, истиче Хоџић.

Општина је изградила и нову ватрогасну станицу и обезбедили смо преко 500 радних места за младе образоване људе у општини, закључује Адријана Хоџић.

Извор: Радио Контакт Плус

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …