Главна / Култура / Бројне манифестације поводом 70 година постојања Основне музичке школе “Стеван Мокрањац”

Бројне манифестације поводом 70 година постојања Основне музичке школе “Стеван Мокрањац”

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ одржала је концерт пре пар дана у Богословији у Призрену, поводом обележавања 70 година постојања и рада Основне музичке школе.

То је само један у низу концерата који ће бити одржан у оквиру обележавања овог јубилеја, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Немања Ђорђевић, професор у Музичкој школи.

„Очекује нас низ активности, које ће бити одржане у оквиру обележавања 70 година постојања Основне музичке школе. Концерт у Богословији је протекао веома лепо, наишли смо на топао дочек домаћина, овације публике и одлучили смо да одржавање концерта у Богословији постане традиција у част матураната призренске богословије. Биће организовано још концерата, имаћемо и госте са факлтета уметности из Косовске Митровице, као и пар радионица, а све то како би на достојанствен начин обележили дуги низ година постојања наше Основне школе“, истакао је Ђорђевић.

Он је нагласио да се у овој школи ради пуном паром што је и доказано на недавно одржаном републичком такмичењу на коме су ученици ове школе освојили две друге награде.

„Настављамо да радимо, учимо и редовно посећујемо такмичења и чињеница је да се наши ученици никада не врате без награда и то углавном буду прве, друге или треће награде“.

Симонида Ракочевић, ученица петог разреда Основне музичке школе на одсеку за клавир има божанствен глас, обожава да пева и углавном учествује на концерте које Музичка школа организује.

„Ја сам на одсеку за клавир а обожавам и да певам и жао ми је што у нашој школи још увек не постоји одсек за соло певање. Волим и да свирам инструменте али мало више да певам“, истакла је талентована Симонида и додала да ће наставити са музичким образовањем.

„За сада у Основној музичкој школи постоје два одсека и то за клавир и хармонику, а радимо на томе да се и код нас отворе одсек за соло певање и виолину“, нагласио је Ђорђевић.

Check Also

Велики новогодишњи концерт Музичке школе ” Стеван Мокрањац”

Традиционалним новогодишњим концертом ученици и професори Музичке школе „Стеван Мокрањац” обрадовали су публику, која је …