Главна / Друштво / Матурантски плес први пут у Грачаници

Матурантски плес први пут у Грачаници

Око стотинак матураната средње Медицинске и Грађевинско-саобраћајне школе прикључило се данас великом матурантском плесу за Гиниса. Манифестација под називом “European Quadrille Dance Festival” или Матурантски Плес, у Србији је почела 2005. године, а данас је први пут изведена у Грачаници.

Сви матуранти плесали су исту кореографију, уз музику Јохана Штрауса “Слепи миш”, која се емитује преко сателитског радија и сви европски градови плешу у исто време тачно у подне.

„На иницијативу школског парламента, а уз одобрење Министарства просвете, ове године смо први пут организовали матурантски плес у Грачаници. Данас плеше цела Европа  укључујући и градове у Србији“, истакао је Миодраг Живић, директор Медицинске школе.

Са извођењем матунатског плеса наставиће се и убудуће, а  Живић је изразио наду да ће се укључити и остале средње школе у Грачаници.

„Идеја је потекла од чланова парламента Медицинске школе и наишла је на јако позитиван пријем од стране управе и директора школе. Ученицима су помогли наставници физичког васпитања  да савладају овај плес и њима, као и самим матурантима дугујемо велику захвалност, као и свим институцијама које су помогле организацију данашњег плеса“, нагласила је Јасмина Станишић, представник парламента Медицинске школе.

Увежбаним и сигурним корацима ученици су, како су истакли,  овим плесом желели да покажу да нису заборављени од осталих својих вршњака у централној Србији и свету.

Check Also

Вучић: На КиМ све тежа ситуација, још 53 оболело, мере у складу са Владом Србије

На Косову и Метохији је све тежа ситуација, тамо данас имамо 53 болесника, и они …