Главна / Вести / Косово и Метохија / Србима на северу КиМ забрањено да слободно изразе своју политичку вољу

Србима на северу КиМ забрањено да слободно изразе своју политичку вољу

Постаје сасвим јасно да је Србима на северу Косова и Метохије забрањено да слободно изразе своју политичку вољу, јер, како сазнајемо, Приштина ће у сврху демотивисања и застрашивања бирача, у недељу на изборе за градоначелнике Лепосавића, Зубиног Потока, Звечана и северне Косовске Митровице послати 176 полицајаца.
Намера је, наиме, да се на сваком бирачком месту инсталира двочлана стража, у коју би, уз локалне, били укључени албански полицајци послати из Приштине, наводи се у достављеном саопштењу Српске листе.
Срби намеравају да своју демократску вољу у недељу искажу на миран и достојанствен начин и зато су наоружани албанци на бирачким местима, не само непотребан декор, већ и најексплицитнија претња и потенцијални извор инцидената.
По споразумима постигнутим у Бриселу полицајци албанске националности не могу да са југа долазе на север без одобрења српских локалних самоуправа, и овом приликом им Српска листа, која управља у четири општине северно од Ибра, поручује да нису добродошли.
На наше суграђане апелујемо да не наседају на било какве провокације и да управо максималном излазношћу покажу да нас је немогуће заплашити оваквим јефтиним провокацијама.
Очекујемо да ОЕБС и друге међународне организације и институције које ће пратити изборе испитају о чему је реч и предузму кораке како би се овај напад на демократске слободе српског народа спречио.

Check Also

Став Србије је да таксе морају бити укинуте без условљавања

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев није данас желео да коментарише најновија …