Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Србија на време упозорила шта су нечији планови

Ђурић: Србија на време упозорила шта су нечији планови

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић је данас, поводом изјаве председника Србије Александра Вучића да приштинске власти намеравају да ухапсе 26 српских полицајаца са севера KиМ и још 15 лица, рекао да Србија не жели сукобе, али да је на време упозорила на то шта су нечији планови.

“Србија је потпуно спремна да заштити наше људе на KиМ. Ми не желимо било какав сукоб. Нажалост, Приштина својим понашањем ствара атмосферу која није здрава и која је врло опасна, али то не значи, нити било ко треба да помишља на то да ће Србија окренути главу од своје обавезе да зашити наше становништво на KиМ од било каквог терора и прогона”, рекао је Ђурић гостујући на телевизији О2.

Важно што је сазвана седница о KиМ

Директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић изјавио је данас да ће посебна седница Скупштине Србије, на којој ће се разматрати извештај о KиМ, бити прилика да највиши изабрани државни представници разговарају са народним посланицима о ситуацији у вези са KиМ, али и прилика да посланици који имају другачије мишљење изнесу свој став и покажу да ли поштују демократске принципе разговора.

Ђурић је, гостујући на телевизији О2, навео да је парламент право место да се разговара о најважнијем државном и националном питању и додао да ће седница бити прилика да највиши изабрани државни представници, односно председник Републике и представници владе, известе народне посланике и разговарају са њима о ситуацији у којој се као држава и друштво налазимо у вези са KиМ.

Албанци гласачким листићима желе да освоје север KиМ

Идеја албанских политичара у Приштини је да кроз изборни процес покушају да “заузму” општине на северу Kосова и Метохије, изјавио је данас директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић пред изборе за градоначелнике четири општине на северу KиМ који ће бити одржани у недељу, 19. маја.

“Албански политичари у Приштини су веома нервозни и њихова идеја је да покушају да гласачким листићима освоје север KиМ, да тиме што би на неки начин омели изборни процес или протурили своје кандидате, па су кандидовали албанске кандидате у срединама где убедљиву већину чине Срби, покушају да заузму општине на северу KиМ”, рекао је Ђурић гостујући на телевизији О2.

Штеточинство једини садрзај политике Јеремића

Потпредседник СНС , Марко Ђурић, саопштио је данас да примитивни напад на личност председника Србије Александра Вучића најречитија су потврда да је, како каже, штеточинство једини програмски садржај политике Вука Јеремића, којем очито није стало ни до Kосова и Метохије, ни до српских интереса.

У писаној изјави достављеној медијима, Ђурић каже да је Јеремићу искључиво стало до испуњења сопствених, како каже, клептоманских амбиција и садржаја државне касе из које би да се поново самопослужује као што је то већ обилато чинио у прошлости.

Check Also

Вучић са Фабрицијем: Србија у Бриселу за нормализацију односа

Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са шефом Делегације Европске уније у Србији …