Главна / Вести / Косово и Метохија /  Турнир у фудбалу  “Трофеј Огњена Коромана” у Грачаници

 Турнир у фудбалу  “Трофеј Огњена Коромана” у Грачаници

У организацији  школе фудбала “28 јун Доња Гуштерица”,  у Грачаници је данас одржан   турнир под називом “Трофеј Огњена Коромана” за малишане рођене  2008. и 2012 године.

Турнир је отворио председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је малишанима пожелео успех у надметању.

На стадиону “Драган Џајић” у Грачаници,  смењивало се 19 екипа малишана са читаве територије Косова и Метохије,  али и гостију из школа фудбала “Црвене звезде” и  “Нике” из Београда, као и “Фри Кика” из Ниша, који су изгарали у жељи да освоје трофеј велике звездине звезде.

Школа фудбала “28 јун Доња Гуштерица”, основана је пре три године и тренутно има око 130 полазника, а ово је први већи турнир који је организован за децу овог узраста.

Тренер Љуба Ђекић истиче да је ово први турнир ових размера у последњих 20 година и да је веома задовољан масовношћу учесника.

“Требало нам је мало времена да се консолидујемо, али уз помоћ Општине Грачаница успели смо да организујемо један овакав турнир за наше мале фудбалере. Посебно нам је драго да су нам се одазвали и малишани из школа фудбала из Београда и Ниша и надам се да ће овај тирнир постати традиција”, каже Ђекић.

Развој спорта и правилан развој деце и омладине, један је од приоритета општине Грачаница истиче председник општине Срђан Поповић.

“Општина Грачаница наставља да помаже овакве и сличне турнире и све оно што има везе са спортом. Спорт је веома битан у развоју сваког детета и управо је то разлог због којег ћемо наставити да улажемо у ову област. Веома ми је драго што су данас на тирниру узеле учешће екипе са читаве територије КиМ, као и екипе из Београда и Ниша и надам се да ће овај турнир бити још масовнији,м а ми смо ту да увек подржимо све наше спортисте”, рекао је Поповић, који је отворио турнир.

Тренери малишана из школа фудбала “Црвене звезде” и “Фри Кика” из Ниша изразили су задовољство учешћем на турниру, али и одушевљење гостопримством у Грачаници.

“Црвена звезда традиционално долази у Грачаницу и ово је још једна прилика да покажемо пријатељство са нашим људима овде. Сама помисао шта овој деци значи наш долазак није нам оставила ни трачак размишљања, а гостопримство и наш боравак овде свима нама много значи”, казао је тренер малишана Црвене звезде Иван Гајић.

Тренер екипе “Фри Кика” из Ниша Андрија Тепавчевић, рекао је да ми је драго да  ” у Грачаници влада једна лепа и здрава атмосфера у којој малишани  могу нормално и здраво да одрастају и да једног дана постану и успешни фудбалери”.

Покровитељ турнира који носи назив “Трофеј Огњена Коромана”, је Општина Грачаница, која је,  између осталог,  за победнике турнира обезбедила и пехаре и медаље за најуспешније екипе.

Check Also

Новости: Хоће пречицом да бришу Резолуцију 1244, Хоти изнео план како треба да изгледа коначни споразум

Иако је Резолуцију 1244 донео један од најважнијих органа Уједињених нација, организације у коју Kосово …