Главна / Вести / Косово и Метохија / Никада више гласача на изборима у Лепосавићу, З.Потоку, Звечану и Митровици

Никада више гласача на изборима у Лепосавићу, З.Потоку, Звечану и Митровици

На 87 бирачких места више од 58 000 грађана данас бира градоначелнике општина на северу Косова и Метохије, биралишта ће бити отворена до 19,00 часова а према информацијама Централне изборне комисије гласање протиче без проблема и за сада нема никаквих нерегуларности. Велики је одзив грађана бележи се у све четири општине на северу покрајине.

„Када је у питању опстанак Срба на Косову и Метохији сви избори до сада су били изузетно важни али су ови, чини ми се,  најважнији, пре свега што је ово референдумско питање да ли хоћемо да останемо или не на Косову и Метохији и мисли да данас сви треба да изађемо на гласање“, рекао је један од гласача.

Грађани кажу да су свесни да су ови избори пресудни за њихов останак и опстанак на овим просторима.

Своју грађанску дужност обавили су и кандидати Српске листе за градоначелнике општина северна Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић.

У Лепосавићу је до 10,00 часова гласало два пута више бирача него претходног пута. Међу првима је било и њих 56 који су стигли из Краљева Србима на КиМ пожелели су здравље и мир.

У 10,15 часова у Средњој школи „Никола Тесла“ у Лепосавићу гласао је Зоран Тодић кандидат Српске листе.

Припадници Косовске полицијске службе обезбеђују све бирачке центре на северу Покрајине а изборни процес прате представници ОЕБС-а,  амбасада, невладиних и политичких организација као и представници српских и албанских медија.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Враћени аутобуси из централне Србије који су кренули да обележе Задушнице

Аутобус са 50 верника из централне Србије који су кренули да обележе Задушнице и посете …