Главна / Вести / Косово и Метохија / Веселиновић: Гласање протекло без проблема; Излазност већа него 2017. године

Веселиновић: Гласање протекло без проблема; Излазност већа него 2017. године

Завршени су избори за председнике четири општине на северу Косова. Према подацима ЦИК-а сва бирачка места затворена су на време, тачно у 19 часова.

Гласање је протекло без проблема, истакао је за програм РТВ Грачаница Стеван Веселиновић, српски члан ЦИК-а.

„Право гласа на овим ванредним изборима искористило је 24.595, односно 42,42% грађана, што значи да је излазност у овим општинама била већа у односу на изборе одржане 2017.године, сем Лепосавића где је излазност била мања, али морам да напоменем да је тада било више партија које су учествовале а сада само Српска листа и повећана излазност заправо, само говори да је повећано поверење у Српску листу”, казао је Веселиновић .

Он је нагласио да је било недоумица око валидних докумената, али да је све решено без било каквих проблема.

“Похвалио бих учеснике у организовању избора, пре свега чланове бирачких одбора општинске изборне комисије, који су спровели ове изборе без икаквих проблема, иако је у неким тренуцима можда било мало недоумица око валидних докумената. Било је и неких субјективних тумачења изборног закона и правила, међутим чланова бирачких одбора  довела је до тога да све прође без проблема и да сви који су на списку и имају валидна документа могу да гласају” , истакао је Веселиновић.

Прелиминарни резултати  очекују се нешто после 22 сата.

Check Also

Портпарол ЦИК-а: Још без одлуке о бројању гласова из централне Србије

Косовска централна изборна комисија за сада није донела одлуку о небројању гласова из централне Србије, …