Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Победа српске листе, победа српског народа

Ракић: Победа српске листе, победа српског народа

“Проглашавам победу Српске листе, победу српског народа” почео је обраћање после затварања бирачких места и проглашења победе Горан Ракић кандидат Српске листе за градоначелника Северне Митровице на ванредним изборима.

“Није успео бојкот опозиције уз помоћ неких квази сателита овде на терену. Српска листа је освојила освојивши преко 90 посто гласова у све четири општине на северу. Према незваничним подацима , укупно на у све четири општине Српска листа је освојила 94,24 посто гласова .У Северној Митровици је тај проценат 90,18 %, што значи да је у односу на прошле изборе 2017. годину 1765 гласова више.

“Није успео позив на бојкот опозиције који је желео да српски народ да нас гурне у руке Приштине и да нас остави овде на цедилу. Хвала држави Србији, Марку Ђурићу, Александру Вучићу, Влади Републике Србије на апелу јер су они позвали српски народ на јединство, а Срби на Косову и Метохији су послушали апел и показали велику одговорност и у великом броју масовно изашли на ове изборе и свој глас дали за своју државу, за своју породицу и своју децу,рекао је Ракић.

Ова радост и задовољство на лицима грађана и Косовске Митровице и Лепосавића и Звечана и Зубиног Потока није радост због победе на локалним изборима, Него је радост због нашег јединства, јер јединство смо показали Приштини и међународној заједници и опозицији, да када смо сложни и јединствени и заједно уз државу Србију да можемо све.

Осмех на лицима грађана је одговор Приштини на таксе које су То је одговор Птристини на антицивилазацијске таксе таксе које су увели српском народу, одговор на Статут о Трепчи који су донели, одговор Приштини на монтирани процес против потпредседника Српске листе Милана Радојичића. Не само монтирани процес, против покушаја убиства и он је заједно са нама однео ову победу данас , победу српског народа. И ако није овде, брате, велики поздрав”,рекао је Ракић .

” Овим смо показали да смо на овим просторима ојачали и државу Србију и српски народ. Желим да поздравим и Марка Ђурића и његов тим који су били са нама све време.

Ракић је поздравио и председника Александра Вучића уз поруку “Жив нам био и поздрављамо те нашим срдачним поздравом Ацо Србине” рекао је у обраћању Ракић док су окупљени наставили да узвикују поздрав “Ацо Србине.

На крају се захвалио градјанима на одговорности, сто су изасли на биралишта и укаyали му поверење уз речи да смо данас јачи него јуче.

Кандидат за градоначелника у општини Зубин Поток Срђан Вуловиц је рекао на слављу после победе у центру Косовске Митровице

“Зелим да , вас поздрави и прогласим победу Српске листе у Зубином Потоку са 95,45 % гласова.Колашинци нису гласали, ово је за њих данас био референдум, ово је за њих био плебисцит.Одлучили су овиме којем царству ће се приволети. Приволећемо се једином српском царству на Косову и Метохији, јер одавде нема даље, рекао је Вуловић.

Окупљеним грађанима у Косовској Митровици обратио се и саопштио резултате гласања и кандидат за градоначелника у општини Звечан Вучина Јанковић

“Избори у Звечану су протекли мирно, показали смо достојанство и како се брани српство на Косову. Хвала Звечанцима на 94,2 % гласова, које су дали Српској листи а ја ћу се као кандидат за градоначелника потрудити да оправдам поверење”,рекао је Јанковић.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Портпарол ЦИК-а: Још без одлуке о бројању гласова из централне Србије

Косовска централна изборна комисија за сада није донела одлуку о небројању гласова из централне Србије, …