Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Косово и Метохија никада неће бити део Албаније

Ђурић: Косово и Метохија никада неће бити део Албаније

Косово и Метохија никада неће бити део Албаније. Ниједан педаљ Србије то никада неће бити. То смо решили још у мају 1945. године када је поражен нацизам, рекао је данас директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

Он истиче да би Тачи  као држављанин Србије и представник привремених институција у Аутономној покрајини Косово и Метохија морао да зна да Србија нема намеру да се уједињује са Албанијом, и да је сваки облик сепаратизма противан нормама домаћег и међународног права.

“Велика Албанија” је фашистички пројекат, поражен 9. маја 1945. године и поново позивати на њено стварање, и то на дан одржавања европских избора, је шамар у лице Европи. Тим пре запањујуће је ћутање међународних званичника на позиве на комадање и распарчавање суверених и међународно признатих држава чланица Уједињених нација, наводи Ђурић у саопштењу.

Било реакције споља или не, једно је сигурно – пројекат “велике Албаније”, која комада и гута околне државе, биће поражен сваки пут када се појави на историјској сцени, закључио је Ђурић у саопштењу.

Check Also

Од четвртка 16 сати неометаног кретања, верски објекти се отварају, карантин се ускоро затвара

Вршилац дужности министра здравља Арбен Витиа саопштио је данас на конференцији за новинаре да ће …