Главна / Друштво / Грачаница : Канте пуне  – решење проблема изношења смећа још увек се чека

Грачаница : Канте пуне  – решење проблема изношења смећа још увек се чека

Јавном комуналном  предузећу  „Комуналац“, које ради по систему Републике Србије, већ неколико недеља уназад забрањено је да прикупља смеће и одлаже на привремену депонију надомак Грачанице, одакле је по ранијем интерном договору са предузећем „Пастрими“, смеће одношено на регистровану депонију у Обилићу.

Проблем међутим,  имају мештани који се последњих неколико недеља суочавају са препуним кантама смећа које нико не износи.

Директор Јавних служби у општини Грачаница Владица Трајковић, каже да је у договору са компанијом „Пастрими“ ових дана један део смећа покупљен, али да ће наредних дана морати да се изнађе привремено решење.

„Са компанијом „Пастрими“ договорили смо да се наредних дана донесу два велика контејнера од по 7 тона, која ће бити смештена на платоу иза зграде „Пословног центра“ у Грачаници, где ће мештани моћи да празне канте са смећем. Ово ће бити само привремено, док се не постигне коначно решење“, каже Трајковић.

Забрана изношења смећа „Комуналцу“ уследила је због тога што ово предузеће није регистровано у косовском систему, што је проблем који датира годинама уназад.,

Check Also

Вучић: Србија спремна за дијалог – компромис неопходан, без рокова

Председник Александар Вучић поручио је вечерас, након разговора са Мирославом Лајчаком, да је Србија посвећена …