Главна / Вести / Србија / Састанак Ружића, Мишчевићеве и Кацина

Састанак Ружића, Мишчевићеве и Кацина

ruzic_miscevic_kacinСастанак известиоца Европског парламента за Србију Јелка Кацина, министра без портфеља задуженог за европске интеграције Бранка Ружића и шефа преговарачког тима Србије Тање Мишчевић почео је нешто после 12 сати у Влади Србије.

Након састанка је предвиђено да се учесници обрате новинарима.

Раније данас, известилац Европског парламента разговарао је са председницом скупштинског Одбора за европске интеграције Наташом Вучковић у Дому Народне скупштине.

Они су оценили да је потребно додатно ојачати улогу Народне скупштине у процесу предстојећих преговора о чланству Србије у ЕУ.

На састанку у Дому Народне скупштине, Вучковић обавестила је саговорника да је у припреми Нацрт резолуције којом ће се дефинисати улога највишег законодавног тела у процесу преговора са ЕУ.

Она је указала и на значај дијалога Народне скупштине и Владе у овом процесу, као и неопходност дијалога власти и опозиције.
Потребно је оснажити улогу и капацитете Одбора за европске интеграције и укључити друге скупштинске одборе у процес праћења преговора, додала је Вучковић.

Истичући значајну улогу парламената у процесу европских интеграција, известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин рекао је да је потребно на време дефинисати улогу будућег Одбора за европске послове у Народној скупштини, након уласка Србије у ЕУ, и додао да је потребно прилагођавати домаће законодавство и пре него што се отворе поједина поглавља преговора.

Он је поручио да Европски парламент активно подржава Србију на путу ка ЕУ и да ради на томе да међувладина конференција Србије и ЕУ буде одржана што пре – можда и ове године.

Извор: Тањуг

Check Also

Ђурић: Људима је прекипело, разумем их, седам месеци их гуше таксама

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да разуме због чега су …