Главна / Вести / Косово и Метохија / Ухапшен командант полиције у Зубином Потоку, Срби блокирали пут

Ухапшен командант полиције у Зубином Потоку, Срби блокирали пут

Према изворима, током акције која се одвија на северу, командант Косовске полиције у Зубином Потоку, који је из српске националности, ухапшен је.

Међутим, око 100 српских становника окупило се и блокирало пут за Митровицу, што је онемогућило саобраћај, јавља Косовапресс. Пут је блокиран возилима и камионима. Иначе, на овај догађај већ су реаговали највиши званичници Косова, али и Србије.

Косовска полиција саопштила је да полицијска операција која се данас спроводи у северној Митровици и региону јужне Митровице нема никакве везе са убиством Енвера Зимерија и  Оливера Ивановића, како је наведено у неколико медија .

“Овој полицијској операцији претходила је једномесечна истрага ПИК-а и КП-а предвођена Специјалним тужилаштвом Косова, што је резултирало основаном сумњом да су неки полицајци и неки грађани учествовали у криминалним активностима или организацију криминалне групе и друга наведена кривична дела. Ова полицијска операција је још увек у току. Као резултат отпора у северној Митровици, полицајац је рањен, али није у животној опасности, док су до сада неки полицајци и грађани били ухапшени заплењено је и оружје  “, саопштила је полиција, а преноси приштинска Коха.нет.

Check Also

Дедић: Почело друго полугодиште, ђаци у школским клупама

Ученици у свим школама у српским срединама на Косову и Метохији од јутрос су у …