Главна / Друштво / Привремено одлагање смећа у контејнерима у Грачаници

Привремено одлагање смећа у контејнерима у Грачаници

Због правно административних проблема у раду Јавно комуналног предузећа „ Комуналац“ а у ишчекивању коначног решења општина Грачаница пронашла је привремено решење одлагања смећа. У  близини великог паркинга у Грачаници допремљена су два велика контејнера.

Мештани Грачанице од данас смеће могу одлагати у два велика контејнера која су за ту намену допремљена у близини великог паркинга (поред ресторана „Арса“).

Прошле недеље компанија „Пастрими“ однела је већи део смећа из породичних домаћинстава у општини Грачаница а у ишчекивању коначног договора општина Грачаница пронашла је ово привремено решење.

Како је казао директор општинског одељења јавних служби Владица Трајковић  контејнери су капацитета 7 тона и у њима ће мештани моћи да одлажу смеће.

Трајковић моли грађане на толеранцију и стрпљење и напомиње да општина Грачаница ради убрзано на решавању проблема а до тада како је казао компанија „Пастрими“ настојаће да периодично односи смеће из свих средина на територији општине Грачаница.

Подсетимо, забрана изношења смећа „Комуналцу“ уследила је због тога што ово предузеће није регистровано у косовском систему, а депонија на коју је ова компанија одлага смеће проглашена је од стране надлежног министарства за заштићену зону те је у њој одлагање смећа строго забрањено.

 

Check Also

Достава потврда о школовању за кориснике дечијег додатка

Градска управа за здравство, социјалну политику и друштвену бригу о деци Града Приштине, обавештава кориснике …