Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић са генералним директором за европске послове и делегацијом Норвешке

Срђан Поповић са генералним директором за европске послове и делегацијом Норвешке

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је генералног директора за европске послове Неилса Енгелсона, службеника спољних послова Норвешке Џени Стенберг Сорвол и амбасадора Норвешке на Косову Пер Странда са којима је разговарао о политичко безбедносној ситуацији и развојним пројектима у општини Грачаница.

Господин Енгелсон борави у посети Косову и у разговору са председником општине Грачаница желео је да се упозна са животом српског становништва на Косову и изазовима са којима се суочавају.

Поповић је у разговору са гостима из Норвешке указао да је безбедносна ситуација на Косову променљива  и изнео своју забринутост због једностраних одлука приштинских интитуција. Председник општине је казао да је неопходно стално надограђивати комшијске односе и радити на унапређивању заједничког живота свих заједница.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је  генералног директора за европске послове Неилса Енгелсона, упознао са развојним пројектима у општини и напоменуо да је Урбанизација Грачанице приоритет локалне самоуправе у Грачаници.

Генерални директор за европске послове Неилс Енгелсон казао је да је позитивно изненађен развојним путем општине Грачаница и нагласио да је разговор са председником општине Грачаница протекао у конструктивној атмосфери.

 

 

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …