Главна / Вести / Косово и Метохија / Шесторица Срба пуштени на слободу и пребачени у болницу због тешких повреда!

Шесторица Срба пуштени на слободу и пребачени у болницу због тешких повреда!

Шесторица Срба из села Вараге код Зубиног Потока, који су јуче без икаквог разлога ухапшени и брутално пребијени у акцији приштинских специјалаца на северу Косова и Метохије, пуштени су вечерас из притвора и пребачени на лечење у Клинички центар у Косовској Митровици.

Како јавља репортерка ТВ Мост Марија Фурунџић, због вишеструких повреда главе и тела на болничко лечење су примљени Ивица, Марко, Предраг и Томислав Миловановић, као и Дејан Димовић и Милош Орловић. Њих је претходно даље одговорности ослободила и пустила на слободу судија Основног суда у Косовској Митровици, одељење у Зубином Потоку, Љиљана Стефановић, која их је саслушала и одбила захтев тужилаштва да им се одреди притвор. Судија Стефановић је оценила да тужилаштво није имало довољно доказа за даљи поступак против шесторице Срба.

Како смо сазнали, саслушање је у једном тренутку  и прекинуто јер ухапшени због повреда нису били у стању да одговарају.

Да подсетимо, у бруталној акцији приштинских специјалаца јуче у Зубином Потоку тешко је повређен и шездесетшестогодишњи Развигор Цветнић, глувонема особа, на кога су разуларени Харадинајеви полицајци насрнули док је ишао у продавницу.

Извор: ТВ Мост

Check Also

„Печат херцега Шћепана“ Живојину Ракочевићу књижевнику из Грачанице

Управни одбор културне манифестације „Трг од ћирилице” једногласно је донео одлуку да овогодишњи „Печат херцега …