Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: САД су једина црква којој се Албанци моле

Вучић: САД су једина црква којој се Албанци моле

Председник Александар Вучић је, реагујући на изјаву америчког званичника при мисији ОЕБС-а да су САД поздравиле акцију косовских специјалаца на северу КиМ, оценио да је “то била антикоорупцијска акција колико су против корупције оријентисани Харадинај и Тачи”.

Александар Вучић је оценио да је Приштини очигледно важно да их америчка мисија при ОЕБС-у похвали за антикорупцијску акцију, приметивши да је “то била антикоорупцијска акција колико су против корупције оријентисани Харадинај и Тачи”.

Албанци, приметио је, имају само једну цркву којој се моле, а то су САД.

Претходно је Лејн Дарнел Бал, амерички званичник при седишту Мисије ОЕБС-а у Бечу, изјавила да су САД поздравиле недавну акцију косовске полиције која је резултирала хапшењем десетине службеника разних националности осумњичених за кријумчарење и друга слична дела.

Како су пренели приштински медији, Бал је то изјавила уочи сталног заседања Савета ОЕБС-а у Бечу, уз напомену да полицијска акција није била само на северу, већ на целом Косову, а у настојању да се изборе с корупцијом и да утичу на јачање владавине права.

“САД поздрављају напоре Владе Косова у спровођењу закона у борби против корупције и јачању владавине права. Акција Полиције Косова 28. маја била је покушај да се то управо и уради. Власти су ухапсиле особе осумњичене за умешаност у кријумчарење и организовани криминал”, наведе приштински медији.

Check Also

“Српска солидарност” обезбедила школски прибор за 1030 ђака на КиМ

Хуманитарна организација “Српска солидарност” из Београда заједно са стоматолошком комором Србије обезбедила је школски прибор …