Главна / Култура / Срђан Васић: Не смемо заборавити стару изворну песму

Срђан Васић: Не смемо заборавити стару изворну песму

Срђан Васић је један од певача са простора централног Космета који је у досадашњој каријери успео да сними два албума. Неке од песама нашле су свој пут до публике, али у ситуацији у каквој живимо, певачи на овим просторима немају велике перспективе. Једина могућност је да каријеру наставе у неком од већих градова централне Србије. Васић је остао у Доњој Брњици где живи и музиком наставио да се бави, углавном у приватној режији. Доња Брњица је место које је изнедрило многе музички талентоване људе, међу њима су поред Срђана и његови синови Младен и Вељко Васић, обојица на Музичкој академији.

Срђан, упркос веома тешким условима за рад, када је музика у питању, сматра да је за сваку каријеру, па и музичку, неопходно доста рада и воље.

Музички укус млађих генерација је дискутабилан. Садржаји који се пласирају у медијима понекад су неукусни, завладао је турбо фолк. Питали смо Срђана да ли и колико се тражи изворни мелос?

– Може да се каже да се заборавља, али негде опет има припадника млађе генерације које воле да чују и лепу традиционалну, изворну песму. То је наша стара песма, наша традиција која треба да се негује. Мислим да сви они који се баве певањем или инструменталном музиком пласирају и овакве песме. Нисам против нових песама, али дефинитивно треба одржати и нашу изворну музику, не смемо дозволити да се заборави – каже Срђан Васић за Јутро РТВ Грачаница.

Опширнији разговор са певачем Срђаном Васићем можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

Марко Ђекић – Талентован за музику, фолклор, награђен за глуму

Марко Ђекић је средњошколац, ученик Музичке школе Стеван Мокрањац, али и млади глумац са неколико …