Главна / Култура / Срђан Васић: Не смемо заборавити стару изворну песму

Срђан Васић: Не смемо заборавити стару изворну песму

Срђан Васић је један од певача са простора централног Космета који је у досадашњој каријери успео да сними два албума. Неке од песама нашле су свој пут до публике, али у ситуацији у каквој живимо, певачи на овим просторима немају велике перспективе. Једина могућност је да каријеру наставе у неком од већих градова централне Србије. Васић је остао у Доњој Брњици где живи и музиком наставио да се бави, углавном у приватној режији. Доња Брњица је место које је изнедрило многе музички талентоване људе, међу њима су поред Срђана и његови синови Младен и Вељко Васић, обојица на Музичкој академији.

Срђан, упркос веома тешким условима за рад, када је музика у питању, сматра да је за сваку каријеру, па и музичку, неопходно доста рада и воље.

Музички укус млађих генерација је дискутабилан. Садржаји који се пласирају у медијима понекад су неукусни, завладао је турбо фолк. Питали смо Срђана да ли и колико се тражи изворни мелос?

– Може да се каже да се заборавља, али негде опет има припадника млађе генерације које воле да чују и лепу традиционалну, изворну песму. То је наша стара песма, наша традиција која треба да се негује. Мислим да сви они који се баве певањем или инструменталном музиком пласирају и овакве песме. Нисам против нових песама, али дефинитивно треба одржати и нашу изворну музику, не смемо дозволити да се заборави – каже Срђан Васић за Јутро РТВ Грачаница.

Опширнији разговор са певачем Срђаном Васићем можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

Дом културе „Грачаница“ припремио богат програм културних садржаја

Дом културе „Грачаница“ је за седму недељу ограниченог кретања и ванредног стања изазваног епидемијом вируса …