Главна / Друштво / У Грачаници одржана ванредна седница Одбора за безбедност

У Грачаници одржана ванредна седница Одбора за безбедност

Безбедносна ситуација у општини Грачаница је мирна, оцењено је на ванредној седници Одбора за безбедност, којом је председавао председник општине грачаница Срђан Поповић.

У циљу континуираног праћења безбедносних изазова који се могу негативно одразити на живот, у Грачаници је одржана друга ванредна седница Одбора за безбедност, на којој су присуствовали представници локалне самоуправе, локалних савета за безбедност, полиције, цркве, невладиних организација, образовних, здравствених и културних институција.

Седницом је председавао председник Општине Грачаница Срђан Поповић, а тренутна безбедносна ситуација је оцењена задовољавајућом. И овом приликом апеловано је на пуну сарадњу и помоћ свих установа и институција посебно надлежних за сигурност.

„За сада је ситуација мирна, али нервоза и напетост се осећа у ваздуху“, казао је Поповић.

Поповић је казао да и грађани треба да предузму већу одговорност за сопствену безбедности и стање укупне безбедности у локалној самоуправи. Он је још једном апеловао да полицији пријаве све сумњиве активности које прете да угрозе безбедносну ситауцију.

На седници је извештај поднео командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић. Извештај о безбедносној ситуацији представљен је у основним и средњим школама, као и у локалним одборима.

Представник Дома културе „Грачаница“ Иван Стојковић истакао је да би полиција у овом месецу требало да подигне ниво безбедности, пре свега број полицајаца на терену, због великог броја културних дешавања у оквиру Видовданских свечаности, а на којима се очекује велики број људи.

На одобру је начелно договорено да се седнице одржавају редовно уз извештаје урађене у предходном и предлозима планова за наредни период.

Check Also

Тачи шест сати саслушаван у Тужилаштву, испитивање се наставља данас

  Косовски председник Хашим Тачи након шест сати испитивања напустио је просторије Специјалног тужилаштва у …