Главна / Вести / Косово и Метохија / Хитно потребна помоћ једногодишњој Маји из села Кметовце на КиМ

Хитно потребна помоћ једногодишњој Маји из села Кметовце на КиМ

Представници хуманитарне организације Косовско Поморавље позивјау све људе добре воље да помогну једногодишњој Маји Цветковић из Кметовца, код Гњилана која болује од спиналне мишићне атрофије типа 1. За лечење ове болести од великог значаја је примена апарата “Цоугх Ассист Е7О”, који кошта 5000 евра, а неопходне су сонде, каниле и физиолошки раствор.

Чланови ове организација позивају све људе који могу и желе да помогну малој Маји да победи у борби за живот.

Преко друштвених мрежа многи становници Косовског Попморавља позивају на акцију, а ученици Економско трговинске школе у Партешу, Медицинске школе у Шилову и Техничке школе у Врбовцу  поставили су кутије по школама где свако може да донира новац.

Социјалистичка омладина Косовска Каменица организује у среду 5. јуна, хуманитарни турнир у малом фудбалу за помоћ у лечењу једногодишње Маје Цветковић.Турнир ће се одржати у балон сали у Великом Ропотову, а прва утакмица је у 16 часова. Позивају се фудбалери да пријаве што већи број екипа.

Како би се новац што пре прикупио добро би дошло када би се у ову акцију укључили  политичари, професори, као и бројне институције које функционишу  по српском и косовском систему.

Уплате се могу извршити на динарски рачун:

205-266929-36 КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА

ИБАН /АЦЦОУНТ Нумбер: Рс 35295007080005129967

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Ракочевић: Страх да Тачи не елиминише све сведоке

Суштина Тачијевог одласка у Хаг је то што се “један део међународне заједнице уплашио да …