Главна / Вести / Ђурић: Корак ближе ка споразуму

Ђурић: Корак ближе ка споразуму

djuricИзвор:Б92

Посета првог потпредседника владе Косову и Метохији имала је благотворан ефекат и постигнут је озбиљан помак у правцу убеђивања тамошњих Срба у имплементацију бриселског споразума – каже саветник председника Србије…

Саветник председника Србије Марко Ђурић изјавио је да је посета првог потпредседника Владе Александра Вучића Косову и Метохији имала благотворан ефекат и да је постигнут озбиљан помак у правцу убеђивања тамошњих Срба у имплементацију бриселског споразума.

– Суштина тог помака је у основној намери – ми не можемо да се боримо за Србију и за Србе без оних који чине ту заједницу. Данас смо много ближи томе да људи на Косову разумеју шта су користи и можда мане онога што смо добили у Бриселу, али свакако више разумеју да је то био максимум – рекао је Ђурић у емисији “Кажипрст” на Телевизији Б92.

Он је додао да су ставови обема странама сада много јаснији и приближнији.

– Разговори који су вођени били су потпуно отворени, веома тешки. Вучић је показао степен искрености и отворености са којом се народ на Косову до сада није сусретао, улазећи у све детаље преговора и одговарацјухи на десетину питања о спроазуму. Мислим да се успело у томе да се барем на нека од питања одговори на задвољовајући начин и зато мислим да је посета имала благотворан ефекат – навео је Ђурић.

Ђурић, који је и члан тима за израду плана имплементације, рекао је и да су разговори у Бриселу прекинути, зато што приштинској делегацији “скаче притисак и губи стрпљење” када је у питању заједница српских општина и жели да се фокусира само на обавезе српске стране.

Ђурић је казао да је наш тим спреман на то да та битка буде настављена што пре, јер нема времена за губљење и јер не жели да се отвара простор за недоумице.

Check Also

Косовски Албанац напао Србе у селу Гризиме због бунара

 Kосовског Албанаца из села Гризиме, у општини Kаменица, привела је данас полиција због јучерашњег напада …