Главна / Вести / Косово и Метохија / Председник Поповић разговарао са Д. Павићевићем

Председник Поповић разговарао са Д. Павићевићем

Председник Општине Грачаница састао се данас са официром за везу с Приштином Дејаном Павићевићем.

Двојица саговорника разговарала су о безбедносној ситуацији, економским питањима и проблемима и животу грађана.

Говорећи о безбедносној ситуацији, председник Поповић је казао да је на ту тему разговарао са представницима образовних и других институција, као и са локалним саветима, те да је то била и главна тема недавно одржаног Одбора за безбедност, на којем је оцењено да је ситуациа мирна, али да је веома лако могу нарушити несмотрени потези.

Поповић је Павићевића упознао и са свим актуелним и планираним инфраструктурним и другим пројектима који за циљ имају побољшање живота грађана општине Грачаница.

Говорећи о проблемима и свакодневном животу, Поповић је казао да су највећи проблеми које муче грађане социјалне природе, незапосленост, нерешено стамбено питање и слично, али да се локална самоуправа труди да их реши постепено и у складу са могућностима.

Било је речи и омладини, а председник Поповић је казао да је локална самоуправа њихов развој највише помагала кроз спорт, те да је клубове и спортске организације опремила спортском опремом и реквизитима.

Једна од тема била је и ситуација у здравству. Поповић је Павићевићу пренео да се Општина труди да се здравствена заштита побољша, као и да здравствене институције помаже у апаратима, лековима и потрошном материјалу. Истакао је да постоје проблеми у снабдевању са медикаментима, али да је за сада ситуација задовољавајућа.

Официр за везу с Приштином Дејан Павићевић је казао да је веома задовољан у ком смеру иде општина Грачаница на челу са Срђаном Поповићем, истакавши да постаје прави модеран и урбани центар. Према његовим речима у том развоју помоћи ће и Влада Републике Србије.

Извор: nasagracanica.com

Check Also

Ракочевић: Страх да Тачи не елиминише све сведоке

Суштина Тачијевог одласка у Хаг је то што се “један део међународне заједнице уплашио да …