Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Савет безбедности је важна платформа за расправе о Косову, зато су неки нервозни

Ђурић: Савет безбедности је важна платформа за расправе о Косову, зато су неки нервозни

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Савет безбедности УН “представља важну платфрому” за расправљање о косовском питању и да су због тога “неки нервозни и не желе да се тамо говори о томе”.

“Од саме седнице не очекујем стратешки закључак, али је прилика да Србија изнесе и аргументе и прикаже каквом смо терору изложени на Косову и Метохији”, рекао је Ђурић за ТВ Прва.

Говорећи о данашњим састанцима српског руководства са замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером, Ђурић је рекао да је то веома важно и да је Србија земља која нема луксуз да разговара само са државама са којима се слаже, већ и са онима са различитим ставовима.

На питање о различитим изјавама представника Кфора о томе да ли су били обавештени о акцији РОСУ на северу Косова, Ђурић је казао да њихови “вербални преокрети” говоре да њихова политика није статусно неутрална.

“Од људи на Косову и Метохији често чујем да немају до краја поверење у њихово деловање”, рекао је Ђурић.

Извор: Новости/Бета

Check Also

Ракочевић: Страх да Тачи не елиминише све сведоке

Суштина Тачијевог одласка у Хаг је то што се “један део међународне заједнице уплашио да …