Главна / Вести / Косово и Метохија / Р.Трајковић: Косово неће бити држава!

Р.Трајковић: Косово неће бити држава!

rada_trajkovicПосланица јединствене српске листе Рада Трајковић рекла данас у Медиа центру у Чаглавици да се главна „борба“ ових дана води између листе коју подржава Београд и оне коју подржавају косовске институције. Она је истакла да су Албанци нервозни, јер интегрисање Срба, виде као интегрисање у друштво, а не у државу. Докторка Трајковић је убеђена да ће Приштина преко оних људи које она подржава у српским срединама, на овим изборима, покушати да макар, једну или две општине, отргне из Заједнице.
„Они који су у косовским институцијама и који су лојални господину Тачију, који владају простором Косова и Метохије, или су део Владе и држе Тачија на власти, имају институционалне механизме за логистичку подршку од стране Владе Косова.
Прошли избори су показали колико су они кроз механизам институционалне корупције, искорумпирали људе и дошли до победе на изборима, за коју сви знају да није била победа већ потпуни пораз.“
Коментаришући изјаве неких политичара да Косово после ових избора неће више да буде покрајина Србије, Рада Трајковић је истакла да Косово неће бити ни држава.
“Изборна понуда и утицај Београда на локалне изборе на Косову”, била је тема дебате, која је одржана у Медија центру у Чаглавици, у оквиру пројекта “Српско-српски дијалог”.

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …