Главна / Култура / Од 16. до 18. јуна манифестација „Дани општине Липљан“

Од 16. до 18. јуна манифестација „Дани општине Липљан“

Тродневна манифестација „Дани општине Липљан“ почиње у недељу 16. јуна и трајаће до уторка 18. јуна. Мештане ове општине, током трајања манифестације, очекује богат културно-уметнички и забавни програм.

Као и претходних година, општина Липљан ову манифестацију организује у сарадњи са Канцеларијом за КиМ, истакла је гостујући у Јутарњем програму секретар Привременог органа општине Липљан, Тамара Талић.

„Овој манифестацији претходи дводневна ликовна колонија на којој су учешће узели ученици основних школа општине Липљан, а тема су биле „Моја општина Липљан“ и „Цркве општине Липљан“. Као и увек до сада, радови настали на ликовној колонији биће изложени у току манифестације“, истакла је Тамара Талић.

Дани општине Липљан почињу литургијом у цркви Св. Тројице у Скуланеву, а потом ће у том селу бити одржана изложба домаће радиности и наступ културно-уметничких друштава.

„Другог дана манифестације, након литургије у цркви Св.Флора и Лавра у Липљану, почиње пријава за такмичење „Најбоља косовска погача“, потом следи изложба традиционалних косовских јела, па почетак такмичења и док жири оцењује која је погача најбоља, имаћемо драмски програм ученика основних школа наше општине“, казала је Талићева и додала да је новина то што ће у поподневним сатима бити одржан и полуфинални избор за Косовку девојку за општину Липљан.

Манифестација ће бити свечано затворена у уторак у Добротину дефилеом културно-уметничких друштава, учесника манифестације.

Check Also

Народно позориште Приштина организује новогодишњи онлајн фестивал својих представа

За новогодишње и божићне празнике Народно позориште у Приштини са седиштем у Грачаници организује ревијални …