Главна / Друштво / С. Данић: Општина ради на побољшању положаја Рома

С. Данић: Општина ради на побољшању положаја Рома

У организацији УНХЦР у „Ромском омладинском центру“ у Грачаници одржан је састанак представника Општине Грачаница и ромских невладиних организација на које се говорило о проблемима ромске заједнице.

Састанку је присуствовао заменик председника Општине Грачаница Саша Данић који је говорио о напорима локалне самоуправе да се побољша положај Рома на локалном нивоу.

„Наш циљ је оснаживање ромске заједнице. Од доласка Срђана Поповића на место председника Општине, трудимо се да побољшамо њихов положај. Социјално угроженим породицама изградили смо две куће, и до краја године направићемо још једну, доделили три стана, поделили грађевински материјал за побољшање стамбених услова. Ове године младе Роме укључићемо и у програм стажирања, што ће бити редовна пракса за све сличне пројекте. Прошили смо гробље у Новом Бадовцу, а на сличан начин решићемо тај проблем у другим местима“, казао је Данић.

На састанку у „Ромском образовном центру“, било је речи и о инфраструктурним проблемима, ако и о образовању Рома.

Поред Данића, састанку су присуствали и директорица образовања Бранкица Нићић и службеник урбанизма Наташа Димитријевић.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Помоћ за ромске породице у Грачаници

Ромским породицама у ромској махали у Грачаници данас су подељени пакети са основним животним намирницама …