Главна / Вести / Косово и Метохија / Дамјан Јовић на дочеку деце са КиМ у Вишеграду

Дамјан Јовић на дочеку деце са КиМ у Вишеграду

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић присуствоваће у недељу, 16. јуна у 12 сати у Андрићграду, у Вишеграду, свечаном дочеку 1.030 деце са Косова и Метохије, којa ће, у организацији Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији и у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“ боравити у Републици Српској од 16. до 23. јуна.

Најбоље ученике, наставнике, децу и младе са потешкоћама у развоју и њихове родитеље из Удружења “Подржи ме” са Косова и Метохије дочекаће, поред Дамјана Јовића, и председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, амбасадор Републике Србије у Босни и Херцеговини Александар Ђорђевић, начелници општина  Вишеград и Хан Пијесак, које су покровитељи централног дочека, представници Министарства просвете Републике Српске и бројне делегације 19 градова и општина домаћина из Републике Српске.

Најбољи ученици, деца и млади, њихови наставници и родитељи са Косова и Метохије биће смештени у вршњачким породицама широм Републике Српске.

Ово је до сада најмасовнији, осми по реду сусрет деце са Косова и Метохије и из Републике Српске, а у протеклих осам година, у организацији  Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији, у Републици Српској боравило је око 4.500 ученика и око 400 просветних радника са КиМ.

 

 

Check Also

У српским срединама на КиМ један преминули и још 38 позитивних на коронавирус

У српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа коронавирус је потврђен код …