Главна / Друштво / Почела изградња Института “Дедиње 2”
INSTITUT DEDINJE VUCIC

Почела изградња Института “Дедиње 2”

Положен је камен темељац за изградњу Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње 2” у Београду. Директор “Дедиња” Милован Бојић истакао је да је изградњом “Дедиња 2” добијена велика битка, док је председник Александар Вучић најавио веће запошљавање здравствених радника, као и да ће у здравству бити повећане плате већ ове године.

На свечаности којом је обележен почетак радова, директор “Дедиња” Милован Бојић рекао је да је ово велики дан за тај Инситут, који је, каже, једна од водећих здравствених установа у Европи и свету.

“Он је српски бренд, уважен и препознат у целом свету”, рекао је Бојић.

Истакао је да иза Института стоје многобројне генерације врхунских доктора, медицинских сестара и техничара, али и армија задовољних пацијената из целог региона.

Подсетио је на почетак рада клинике пре нешто више од четири деценије, од када је, каже, учетворостручен капацитет и удесетостручен асортиман услуга.

“То је модел какав историја здравственог система није познавала”, рекао је Бојић и додао да је направљен тим лекара попут Звездиног из 1991. године, који су оплеменили српску медицину новим подвизима.

Тиме је Инситут “Дедиње” постао магнет за привлачење страних пацијената, додао је Бојић.

Рекао је и да је изградњом “Дедиња 2” добијена велика битка, која не би била остварена без разумевања председника Александра Вучића, али ни без заменика градоначелника Горана Весића.

Радови би, према најавама, требало да буду завршени за годину и по дана.

Председник Александар Вучић најавио је веће запошљавање здравствених радника и да ће у здравству бити повећане плате већ ове године.

“Хоћемо да имате задовољне медицинске сестре и лекаре, као и да имате још сестара и лекара. Хоћемо да обезбедимо веће плате и имаћете ове године веће плате. И то ћемо да обезбедимо”, рекао је Вучић на обележавању почетку радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње 2”.

Вучић је истакао да ће држава то обезбедити не само што су сада људи на власти бољи, већ зато што то може.

Навео је да су и други хтели да граде болнице и клиничке центре, али нису могли, јер нису имали уређене јавне финансије.

За изградњу “Дедиња 2” обезбеђено је 27,4 милиона евра, а после изградње новог објекта на површини од 14.000 метара квадратних кренуће се у реконструкцију постојеће клинике “Дедиње 1”.

Институт “Дедиње” са 2.206 операција на срцу једна је од водећих здравствених установа тог типа у Европи и свету.

Извор: РТС

Фото: Танјуг

Check Also

ГО СНС Шабац: Зеленовић да престане са обмањивањем јавности и наметањем силе

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке Шабац, одржана је конференција за новинаре кандидата за …