Главна / Култура / Зоран Шапоњић издао књигу „Руски крст“

Зоран Шапоњић издао књигу „Руски крст“

Из штампе је недавно изашла књига путописа српског новинара Зорана Шапоњића, под насловом „Руски крст“. Књига је настала током вишегодишњих путовања Шапоњића по Русији и доноси путописе са Крима, Бајкала, са далеког севера Русије, из Санкт Петербурга и са Волге.

Аутор књиге је, највероватније, једини српски новинар који је посетио Северодвинск, град у којем се праве руске нуклеарне подморнице, а за улазак у овај град добио је посебну дозволу.

„Књига је настала током мојих бројних путовања по Русији у последњих 5 до 6 година. Многи  ме питају зашто се књига зове „Руски крст“, е па имао сам прилику да у Русији боравим 1999.године када је Русија била у веома тешко стању и када је буквално веома тешко успевала и да прехрани своје становништво, када је међународној сцени служила за подсмех, када је земља била уништена. Био сам и сада пре пет година у Русији када је земља обновљена и када враћа стару славу, и то је управо због тога“, казао је Шапоњић у изјави за РТВ Грачаница.

„Хтео сам да испричам причу о Русији и да покушам да отворим питање како је једна велика земља, велика царевина, једна моћна држава могла да пострада. Ова књига представља испуњење мог животног сна, да путујем Русијом и да та путовања преточим у књигу”, рекао је Шапоњић.

 

Check Also

Теодора Димитријевић, Косовка девојка града Приштине и општине Грачаница за 2020. годину

У Дому културе у Лапљем Селу изабрана је Косовка девојка за град Приштину и општину …