Главна / Вести / Косово и Метохија / Градоначелници са севера Косова изјавама на свечаним седницама ступили на дужност

Градоначелници са севера Косова изјавама на свечаним седницама ступили на дужност

У Северној Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу одржане су свечане седнице на којима су изабрани градоначелници званично отпочели свој мандат, након победе на ванредним изборима који су одржани 19. маја,а чије је резултате Централна изборна комисија потврдила 23. маја.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић је након свечане седнице новинарима рекао  да ће све одлуке које се тичу српског народа доносити , како је истакао као и увек “ уз консултације са нашом државом Србијом  председником Александром Вучићем у корист нашег народа”.

На свечаној седници градоначелник Северне Митровице Горан Ракић свечано је изјавио да ће ” часно, верно, непристрасно , савесно и према Закону извршавати своју дужност и користити своја овлашћења као градоначелник Општине Северна Митровица , да би се обезбедили услови за миран живот за све грађане” .

Грађанима Северне Митровице се захвалио на указаном поверењу рекавши да ће дужност обављати часно у складу са интересима грађана.

“То је уједно и велика обавеза, не само моја, већ и свих вас у скупштини да будемо још бољи у свом раду, и да унапредимо живот наших суграђана, пре свега да живе у миру, а морамо им помоћи и у сваком другом виду” рекао је.

Градоначелник Северне Митровице и председник Српске Горан Ракић је након свечане седнице новинарима рекао  да ће све одлуке које се тичу српског народа доносити “као и увек уз консултације са нашом државом Србијом и председником Александром Вучићем у корист нашег народа” .

Седници којој је присуствовало 14 одборника, присуствовала и министарка администрације локалне самоуправе Адријана Хоџић, представници Европске уније, КФОРа, медији.

Заклетве су данас положили и градоначелници Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића, Вучина Јанковић, Срђан Вуловић и Зоран Тодић.

Избори су расписани након што су градоначелници Звечана, Северне Митровице, Зубиног Потока и Лепосавићаи крајем новембра прошле године поднели оставке због одлуке Владе Косова о увођењу такси од 100 одсто на робу из Србије.

Извор и фото: Радио Косовска Митровица

Check Also

Kоцијанчич одговорила Вучићу: ЕУ чека резултате истраге

Портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Маја Kоцијанчич одговорила је вечерас на …