Главна / Вести / Србија / Честитка председника Томислава Николића

Честитка председника Томислава Николића

nikolic_i_patrijarhПоводом највећег хришћанског празника, Васкрса, председник Републике Србије Томислав Николић упутио је честитку Његовој светости патријарху српском Иринеју, свештенству и монаштву, као и свим грађанима који Васкрсење Господње славе по јулијанском календару.

У честитци председника Републике посебно се истиче:

“Васкрс је највећи хришћански празник, празник који нам даје наду да добро побеђује зло, правда неправду, светлост таму.

Страдање нашег спаситеља Исуса Христа и његова победа над смрћу васколиком човечанству даје могућност за спасење.

На данашњи дан треба да се сетимо свих оних које волимо и да се молимо за све оне који нас не воле. Не заборавимо у својим молитвама болесне и немоћне, раднике без посла и сељаке без наде, породице које са својом децом у сиромаштву дочекују празник. Не заборавимо у својим молитвама обесправљене и прогнане, нашу младост у расејању, не заборавимо никога коме је Србија отаџбина, где год да се налази.

Не заборавимо српско Косово и Метохију, за које се свакодневно молимо и боримо, и кога ниједан Србин нема право да се икада одрекне.

Нека нам Господ подари снагу да одолимо искушењима у којима се налази наше друштво, држава и сваки човек у њој.

Помолимо се Господу да нам да истрајност и целомудреност у овом тешком времену, да слога и тежња правди и просперитету буде исправно схваћена, како унутар нас самих тако и споља, и да свака наша мисао и дело, свака изговорена реч Богу и народу, као свети циљ има биолошки опстанак и духовни и животни напредак једине нам отаџбине Србије”.

Check Also

СНС Нови Бечеј однео убедљиво победу на изборима за Савет месне заједнице Нови Бечеј и Kумане

На управо одржаним изборима за Савет месних заједница у Новом Бечеју и Kуману, општински одбор …