Главна / Друштво / “Генерација5”- Састав који је вечерас окупио све генерације у Дому културе у Грачаници

“Генерација5”- Састав који је вечерас окупио све генерације у Дому културе у Грачаници

Дом културе „Грачаница“ је поводом Видовданских свечаности организовао концерт једне од најпознатијих рок група на домаћој музичкој сцени- “Генерација 5“.

Уз највеће хитове бенда као што су “Ти само буди довољно далеко“, “Долазим за 5 минута“, “Ти и ја“, “Најјачи само остају“ и “Ритам твога додира“, вечерас је уживала овдашња публика, а поред наведених, низале су се песма за песмом, састава који је своју каријеру започео 1977 године.

„Драго ми је да смо овде вечерас. Наш последњи наступ у Приштини је био нешто сасвим друго, ово је сад нешто посебно. Као што су тада, те седамдесете биле наш почетак, тако је и ово сада наш почетак чешћих посећивања овог региона“, рекао је уочи наступа Драган Илић клавијатуриста ове групе.

Последњи пут  хитове поменутог култног састава косовска публика могла је уживо слушати деведесетих година у Спортском центру „Боро и Рамиз“ у Приштини. Данас, када је музичку сцену преплавио ритам народне и фолк музике, рокери и љубитељи рок музике труде се да опстану.

” Времена се мењају, мода се мења, укуси се мењају, па тако је и са музиком. Тада се слушао рок, сада се више слуша нека друга врста музике, али мислим да још увек има рока и рокера”, рекао је за програм РТВ Грачаница гитариста Драган Јовановић Крле.

Под ведрим небом, на сцени испред Дома културе, публика, коју су чиниле све старосне генерације, испратила је аплаузима све песме са вечерашњег репертоара музичке групе “Генерација 5”.

Наступ поменутог рок састава је подржала Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

 

Check Also

ПКС оснива Секцију за помоћ младим предузетницима

Привредна комора Србије ће у првој половини ове године основати Секцију за младе предузетнике ради …