Главна / Култура / “Панорама” представила своја издања у протеклих годину дана

“Панорама” представила своја издања у протеклих годину дана

У оквиру Видовданских свечаности, традиционално НИЈП “Панорама” представља своја издања која су настала од прошлог Видовдана до данас, као и часопис Стремљења, који се пред читаоцима појављује четири пута годишње.

Генерални директор НИЈП Панораме Светозар Влаховић говорио је на представљању, које је уприличено у читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници, о прошлим временима, ситуацији у овом предузећу пре и у току ратних дана, подсетио је на људе који су радили у Панорами – Јединству и истакао да му је драго да и данас Панорама има могућности да изађе у сусрет нашим писцима, ствараоцима и научним радницима и издаје њихове радове.

– Имали смо ове године скроман издавачки опус, могу тако да кажем, али пред нама је и други део године. Ипак, и ове године имали смо напредак у издаваштву, од Радосава Стојановића до Радомира Стојановића, до Ранка Ђиновића и још неколико других аутора, ипак смо успели да издамо дела ових људи и да нашој јавности представимо њихов ауторски рад. Ту је и часопис Стремљења који је сада много лакше радити јер излази 4 пута годишње, док је раније то било 12 пута – нагласио је Влаховић.

Главна и одговорна уредница Панораме – Јединства Рада Комазец нагласија је да Панорама због скромних средстава штампа углавном радове аутора са Косова и метохије, док је раније обухватала и издаваштво из целе Србије, а и шире.

– И овог пута смо између два Видовдана издали неколико књига, а то су “Жена из Витине” Драгомира Костића, “Као месец на рубу хаљине” Ранка Ђиновића, прозу за децу, као и поезију Радосава Стојановића, научну књигу из области педагогије проф. др Радивоја Кулића и доц. др Игора Ђурића, као и четири броја часописа Стремљења – рекла је Комазец о издањима Панораме.

На промоцији је говорио и песник Ранко Ђиновић, док је делове из Стремљења читала глумица Јасмина Стојиљковић.

Check Also

Дом културе „Грачаница“ припремио богат програм културних садржаја

Дом културе „Грачаница“ је за седму недељу ограниченог кретања и ванредног стања изазваног епидемијом вируса …