Главна / Вести / Косово и Метохија / Тачи: Поступци Приштине угрозили подршку Запада

Тачи: Поступци Приштине угрозили подршку Запада

Косовски председник Хашим Тачи оштро је критиковао приштинске институције након отказивања самита у Паризу, што је, како је оценио, нанело штету Косову када се ради о поштовању од стране међународних партнера.

Хашим Тачи је на Фејсбуку написао да међународни партнери виде Приштину као одговорну за блокирање дијалога, преноси РТК.

Брзе, некоординиране и погрешно доношене одлуке и поступци косовских институција озбиљно су угрозиле поштовање и подршку западних партнера, оценио је Тачи.

“Као последица тога, наши међународни партнери, нажалост, данас виде Косово одговорним за блокирање дијалога, због неуспеха заказаног састанка у Паризу и одлагања одлуке о либерализацији визног режима за наше грађане “, написао је косовски председник.

Застој у дијалогу и отказивање Париског самита означавају корак уназад за европску будућност, рекао је Тачи и позвао ЕУ и САД да не зауставе своје напоре за наставак дијалога и постизање мирног споразума.

 

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …