Главна / Друштво / Завршен фестивал витешких игара “Shield”

Завршен фестивал витешких игара “Shield”

Протекла три дана Грачаница је била место где се одржавају витешке игре, где се пева нека другачија музика, где се витезови срећу на улици, где се бацају копља, погађа мета стрелом…Средњовековна атмосфера привукла је и ове године бројне посетиоце.

Четврти међународни фестивал “Shield”завршен је данас доделом награда и признања за учествовање у бројним активностима, радионицама, такмичењима. Посетиоци и учесници фестивала су задовољни и са нестрпљењем очекују следеће дружење.

“Ово је један изузетан фестивал и јако ми је драго да је заживео баш овде у Грачаници. Четврту годину заредом долазим и учествујем, и рекао бих да ми се ове године баш посрећило у такмичењима, па ето сада имам чак четири медаље око врата”, рекао је за РТВ Грачаница Александар Добри Урошевић из удружења Бели Орао из Београда.

Организатори фестивала сређују утиске. Сложили су се да је и овогодишњи фестивал протекао у најбољем реду и одмах почињу са плановима за наредну годину, када нас, како су истакли за нашу телевизију, очекује богатији програм, више учесника, а по свему судећи и већи број посетилаца.

“Завршен је и овогодишњи фестивал “Shield”. Било је доста радионица, такмичења, учесника. и на самом крају све је уоквирено још једном средњовековном свадбом и доделом медаља и пехара најбољима у такмичењима у разним дисциплинама које смо имали претходних дана.  Већ за следећу годину је у плану већи број учесника и из других земаља. Потрудићемо се да буде и нових радионица и богатији програм за децу”, истакао је Бобан Петровић, директор Туристичке организације Грачаница.

Витешки фестивал “Shield” одржава се већ четврту годину заредом у оквиру Видовданских свечаности.

Check Also

Ракочевић: Период нестабилности на Косову тек предстоји

Косовска влада је у суботу донела одлуку да возила са српском робом не могу на …