Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Нисмо одустали од контрамера, разговараћемо са Србима са КиМ
VUCIC BGNAVODI PARK

Вучић: Нисмо одустали од контрамера, разговараћемо са Србима са КиМ

Председник Александар Вучић је изјавио да се није одустало од контрамера против Приштине због такси на српску робу, али да је врло тешко увести мере које би могле да погоде и српски народ на Космету, те истакао да ће се у разговору са представницима Срба са КиМ, одмах иза Видовдана, видети на који начин и које мере ће бити предузете.

 

“Доносићемо одлуку и разговарати о томе са народом на КиМ”, рекао је Вучић упитан да ли се одустало од најављиваних контрамера против Приштине.

Како је рекао, питање контрамера је озбиљно и није питање дневних претњи и некаквог орочавања, те да се такве ствари кажу у нади да то неће морати да се учини.

“Волео бих да не морамо то да учинимо, али ако будемо приморани и ако не буде помака, разговараћемо и са међународним партнерима и мораћемо то да урадимо”, рекао је Вучић.

Приметио је и да грађани Србије не треба томе да се радују.

“То је као када имате ход по жици – у међувремену мало скренете на леву страну, али морате да се вратите на средину, јер ћете пасти. Морате да водите филигрански прецизну политику у којој не губите ништа и у којој ваш народ трпи најмању штету”, указао је председник.

Он је додао да је Србија за првих седам година власти Слободана Милошевића имала највећу инфлацију и неколико ратова, а за првих осам година власти ДОС-а изгубила и КиМ и Црну Гору, уз више од 500.000 људи који су остали без посла и уништене фабрике.

“То је био њихов стратешки резултат. А, наш стратешки резултат је да смо земљу извукли из банкротства, да Србија данас високу стопу раста, спушта ниво јавног дуга… и при томе нисмо изгубили ништа, а покренули смо највеће инвестиционе циклусе”, истакао је Вучић.

Зато се, каже, чува и, иако би могао да стиче политичке поене користећи снажно антицрногорско расположење, не жели да гради популарност на томе.

Како је рекао, изразио је наду да ће СПЦ бити омогућено да сачува своје храмове и светниње Црној Гори, али да не жели вербалне ратове и сукобе са том земљом.

На исти начин би, примећује, могао да гради популарност и на односу према Албанцима на КиМ, али то не ради и не вређа их иако се они утркују на дневном нивоу да кажу неку одвратну реч или да напакосте Србима.

“То је разлика. Зато Србија успева”, рекао је Вучић.

Поновио је да је ситуација компликована и тешка за Србију.

“Када будемо поново разговарали са представницима нашег народа, одмах иза Видовдана, видећемо шта како и какве мере да доносимо”, закључио је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Обезбеђене три стипендије на Међународном пословном колеџу у Митровици

Представници Међународног пословног колеџа из Митровице (ИБЦ-М) посетили су данас Општину Грачаница, где су се …