Главна / Друштво / Редитељ Небојша Брадић пред премијеру представе разговарао са Срђаном Поповићем

Редитељ Небојша Брадић пред премијеру представе разговарао са Срђаном Поповићем

Премијерно извођење нове представе Народног позоришта у Приштини „Жене из Троје“, по Еврипидовом тексту и у режији Небојше Брадића, заказано је за вечерас од 20 часова. Брадића и представнике Позоришта данас је примио председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Небојша Брадић каже да је поносан што је поново у Грачаници. Сигуран је у успех и позива публику да вечерас од 20 часова буде уз „Жене из Троје“. Каже да је задовољан разговором са председником општине који је, као и увек до сада, отворен и садржајан.
„Мени је драго да постоје нове идеје, нови пројекти који се овде реализују да постоји развијање идеје о томе како култура може да допринесе животу једне заједнице и колико је брига о културном наслеђу нешто што је ствар и културног идентитета али и могућност за оно што зовемо одрживи развој“, казао је Брадић након разговора са Поповићем.

Директор Народног позоришта у Приштини Предраг Радоњић најављује да ће публика у Грачаници и даље имати прилику да гледа занимљиве, добре и квалитетне представе.

„ То је један од начина да презентујемо Грачаницу као једну културну средину. Након Грачанице предства путује и у Звечан , Смедерево, Пожаревац, Чортановце, Ниш и тамо ћемо на најбољи могући начин презентовати место где нам је сада привремено седиште“, казао је Радоњић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да се представа између осталог одржава и у оквиру Виодовданских свечаности и да култура у Грачаници никад није мањкала.

„Општина Грачаница је увек имала планове што се тиче културних дешавања. Драго ми је да сам данас имао прилику да разговарам са господином Брадићем и да чујем из његовог угла како све то изгледа и какви су планови. Радујем ме и то да је премијера представе вечерас у Грачаници. Приштинско позориште за нас овде има немерљив значај и ми смо им као општина доста излазили у сусрет како би им олакшали рад и имамо заједничке планове. Сигурно је да ћемо им помоћи да среде своје просторије и добију Позориште како доликује једној таквој организацији“, рекао је Поповић.

Представа „Жене из Троје“, је урађена у копродукцији са Народним позориштем Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ из Зајечара и у њеној реализицији и организовању гостовања учествује и Удружење „Дунавфест“ уз подршку Министарства културе и информисања.

Поред Брадића који је на основу Еврипида и Сартра за сцену адаприрао једну од најбољих античких трегедија у преводу на српски Данила Киша, ауторску екипу чине још костимограф Марина Вукасовић Меденица, композитор је Зоран Ерић а за сценски покрет и говор побринули су се Вера Обрадовић и Владо Керошевић. Глумачку екипу чине глумци ансамбала приштинског и зајечарског позоришта, уз неколико спољних сарадника.

Check Also

Одборница Сања Младеновић прешла у Српску листу

Одборница у Скупштини општине Грачаница, Сања Младеновић напустила је Прогресивно демократску странку (ПДС) и прешла …