Главна / Вести / Косово и Метохија / Представа „Жене из Троје“ вечерас у Грачаници

Представа „Жене из Троје“ вечерас у Грачаници

Поводом премијере нове представе Народног позоришта Приштина у Грачаници „Жене из Троје“, по Еврипидовом тексту и у режији Небојше Брадића, данас је у Галерији Дома културе одржана конференција за медије.

Небојша Брадић каже да је поносан што је поново у Грачаници. Сигуран је у успех и позива публику да вечерас од 20 часова буде уз „Жене из Троје“.

„Мени је драго да постоје нове идеје, нови пројекти који се овде реализују да постоји развијање идеје о томе како култура може да допринесе животу једне заједнице и колико је брига о културном наслеђу нешто што је ствар и културног идентитета али и могућност за оно што зовемо одрживи развој“, казао је Брадић након разговора са Поповићем.

Директор Народног позоришта у Приштини Предраг Радоњић најављује да ће публика у Грачаници и даље имати прилику да гледа занимљиве, добре и квалитетне представе.

„ То је један од начина да презентујемо Грачаницу као једну културну средину. Након Грачанице предства путује и у Звечан , Смедерево, Пожаревац, Чортановце, Ниш и тамо ћемо на најбољи могући начин презентовати место где нам је сада привремено седиште“, казао је Радоњић.

Ивана Ковачевић, глумица каже да је срећна што је добила овакву улогу.

“Ово је женски комад, што је јако ретеко у светској драматургији. До сада нисам имала прилику да играм овакав комад , а посебно што је овде приказана женска јединственост”.

Check Also

СЛ: Наставак дијалога означио је почетак притисака страних служби на председника Србије

Наставак дијалога Београда и Приштини означио је почетак невиђених притисака страних служби на председника Србије …