Главна / Друштво / Свечано отворен парк за децу у Новом Бадовцу

Свечано отворен парк за децу у Новом Бадовцу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић данас је у Новом Бадовцу отворио парк и игралиште за децу.

Парк је изграђен у окивиру заједничке сарадње општине Грачаница, НВО „Удружење жена Ливађа“ и уз подршку немачке организације „Преда“ из Призрена.

Пoповић је том приликом истакао да ће општина у наредном периоду изградити још седам дечијих паркова.

„Настављамо да сређујемо нашу општину. Данас смо у Бадовцу отворили парк за децу, који смо лепо уредили и веома ми је драго што видим да их овде има пуно, а како сам сазнао од присутних родитеља, само Сушица и Бадовац имају око 80 деце. Од сада ће та деца имати где да се играју и да изађу са својим родитељима. Општина неће стати на овоме у плану је изградња још седам дечијих игралишта, јер што боље услове будемо стварали за развој наше деце можемо да верујемо у будућност и опстанак нашег народа“, истакао је Поповић.

Дитректор Одељења за урбанизам општине Грачаница Дејан Јовановић истакао је да парк потпуно уређен и да је изграђен на захтев мештана, који су то издвојили као приоритет.

„Изградња овог игралишта је био приоритет мешатана овог села. Парк је изграђен на површини од 12 ари и потпуно је уређен реквизитима за децу“, истакао једиректор урбанизма Дејан Јовановић.

Деца и родитељи у Новом Бадовцу су изразили захвалност председнику општине и другим учесницима у овом пројекту и истакли да је за њих овој парк место за игру и забаву где ће свакодневно боравити.

Укупна вредност овог пројекта је 25.000 евра, а парк је завршен за месец и по дана.

Check Also

“Делије” за малишане у општини Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас представнике Фондације „Делије“  који ће традиционално и …