Главна / Вести / Косово и Метохија / У Грачаници промовисан “Видовдански гласник”

У Грачаници промовисан “Видовдански гласник”

У оквиру Видовданских свечаности, у Дому културе Грачаница данас је промовисан “Видовдански гласник”, који 27. годину излази у оквиру Видовданског песничког бденија, једне од најзначајнијих културних манифестација на овом простору.

Директор Дома културе Живојин Ракочевић  рекао је да  текстови,  са малим изузецима, говоре о суштинском проблему Косова и Метохије и поетике која се везује за наше наслеђе и за Видовдан.

“Новина је тошто се, можда по први пут, међу корицама Видовданског гласника нуде и нека сасвим конкретна решења и неки примери за моделе опстанка наше културне баштине и нашег наслеђа на Косову и Метохији”, казао је Ракочевић.

О Видовданском гласнику говорио је и песник и публициста Ђорђе јевтић, који је посебно нагласио да је импресиониран мишљењем доцента  др Велибора Џомића, о томе  шта је решење за цркву и државу,  у контексту онога што следи и на који начин ће се решавати.

Осим што је превасходно посвећен Видовдану, његовом значају и обележавању кроз историју, Видовдански гласник говори и о људима са којима је и започела идеја о прослави Видовдана у Грачаници и на Газиместану, као централним местима наше националне, културне и духовне историје.

 

Check Also

Дачић: Српска листа представља гарант очувања интереса српског народа на Kосову

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић састао се са кандидатима за народне посланике Српске листе …