Главна / Друштво / Општина Грачаница гради кућу породици Максимовић из Добротина; Удружењe Срба КиМ у Београду прикупља новац за опремање куће

Општина Грачаница гради кућу породици Максимовић из Добротина; Удружењe Срба КиМ у Београду прикупља новац за опремање куће

РТВ Грачаница је пре два дана објавила потресну причу о шесточланој породици Максимовић из Добротина, која живи у врло нехуманим условима. Нашем апелу одазвало се Удружење Срба Косова и Метохије у Београду, које је вечерас организовало донаторску вечеру у ресторану Стадион, који се налази у тржном центру Стадион у Београду.

Видевши нашу причу реаговао је и председник општине Грачаница Срђан Поповић, који нам је пренео одлуку општине да ће Максимовићима из Добротина саградити кућу.

„Видели смо иницијативу ваше телевизије и Удружења Срба КиМ, и након састанка, одлучили да помогнемо породици Максимовић и изградимо кућу, јер је наша обавеза да бринемо о својим грађанима. Ова породица има шесторо деце и потрудићемо се да им улепшамо детињство тиме што ћемо им, пре свега, створити нормалне услове за живот и помоћи на сваки могући начин“, изјавио је за РТВ Грачаница градоначелник Срђан Поповић и додао да ће општина наставити да подржава и помаже вишечлане породице, како би се поспешио наталитет у нашој општини.

С обзиром на то да ће Максимовићима општина Грачаница изградити кућу, средства прикупљена на вечерашњој донаторској вечери биће намењена опремању куће, односно куповини неопходних ствари и електричних апарта, казао је за наш програм проф. др Драган Лазић, председник Удружења Срба КиМ у Београду.

РТВ Грачаница срдачно захваљује општини Грачаница и  Удружењу Срба КиМ, који су се одмах одазвали нашој хуманитарној акцији и помогли овој породици у стварању бољих услова за живот, достојних живота човека у 21.веку.

 

 

У видео линку можете погледати говор проф. др Драгана Лазића на донаторској вечери:

 

 

 

 

Check Also

ПКС оснива Секцију за помоћ младим предузетницима

Привредна комора Србије ће у првој половини ове године основати Секцију за младе предузетнике ради …